Caută
Close this search box.

Medicamentul pe care se bat miliarde de oameni. Cât de eficient este în pandemie

covid-19

Este considerat a fi un leac minune după ce și-a dovedit eficiența în cazul lui Trump.

În Statele Unite ale Americii (SUA) a început o isterie legată de achiziționarea Regeneronului, un cocktail de medicamente experimentale, ce i-a fost administrat președintelui Donald Trump, în zilele în care politicianul a fost spitalizate după infectarea cu coronavirus. Astfel, în SUA ar putea fi produse în această toamnă 300.000 de doze de tratament cu anticorpi Regeneron, informează surse de la Casa Albă, conform celor de la Daily Mail.

„Am aplicat aceleași metode pentru a sprijini terapeutica, iar acum guvernul trebuie să ajute dezvoltare acestui domeniu”, a declarat secretarul Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane (HHS), Alex Azar, în cadrul unui eveniment virtual Goldman Sachs. „Sprijinul trebuie oferit atât pentru dezvoltarea, cât și pentru fabricarea cocktailului de anticorpi Regeneron, din care am putea avea zeci sau sute de mii de doze în această toamnă, în așteptarea autorizației FDA”, a mai afirmat Azar.

Va fi finanțat de Guvern?

Eficiența avută de acest medicament avută asupra lui Donald Trump ar putea să fie doar o coincidență, pentru că în acest moment nu este dovedit științific eficiența fără dubii a Regeneronului. Dar compania producătoare a cerut de urgență de la Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) eliberarea unei autorizații care să dea dreptul punerii în circulație a medicamentului.

Reprezentanții companiei au spus că au deja suficiente doze pentru a trata aproximativ 50.000 de pacienți și vor să crească suficient producția pentru a face 300.000 de doze de tratament experimental „în următoarele câteva luni”.

În mesaje publicate pe contul de Twitter, președintele Donald Trump a promovat acest medicament miraculos și a vorbit despre beneficiile pe care le are în lupta cu coronavirusul. Acesta ar putea si finanțat de Guvernul din SUA, pentru a fi distribuit gratuit oricărui cetățean al țării, care are nevoie de tratament. Dar nu se știe deocamdată despre ce sume ar putea să intre în joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri