Caută
Close this search box.

Medicii de familie cer demiterea unui important consilier al premierului. Declaraţiile acestuia care i-au revoltat

Medicii de familie sunt supăraţi după ce un foarte important consilier al prim-ministrului Ludovic Orban a făcut o declaraţie revoltatoare în cadrul unei emisiuni televizate şi cer demiterea lui.

De asemenea, cadrele medicale vor să li se ceară scuze public pentru că aceste afirmaţii arată “lipsa de respect pentru medici și lipsa de empatie față de pacienți”.

Societatea Naţională de Medicina Familiei precizează că declaraţia consilierului a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia ministrului Sănătăţii, care a anunţat că pacienții care au forme ușoare de COVID-19 ar urma să fie tratați acasă, sub stricta supraveghere a medicilor de familie.

Societatea Naţională de Medicina Familiei cere demiterea lui Virgil Guran

Medicii de familie sunt puşi într-o situaţie dificilă în lupta cu coronavirusul. Ministrul Sănătăţii a anunţat că doreşte ca aceştia să se ocupe de pacienţii pozitivi care sunt izolaţi la domiciliu. Ei spun că nu dispun nici de echipamente de protecție, nici de mașini care să poată fi decontaminate. „Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță”, punctează SNMF.

Reacţia medicilor a fost însă taxată de unul dintre consilierii premirului, Virgil Guran, care a spus într-o emisiune televizată că “trebuie să iei măsuri, dacă nu ești ferm vei pierde. Și trebuie să înțeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiți la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri