Caută
Close this search box.

Merkel anunță noi restricții, germanii anunță proteste masive, cu lanțuri umane fără precedent, de zeci de mii de persoane

Germania este din ce în ce mai activă în protestele legate de Covid. Nu de existența acestuia, pe care nimeni nu o contestă, ci de măsurile oficiale care se iau, considerate a fi mult prea dure și restrictive.

Astfel, zeci de mii de opozanți ai restricțiilor COVID și ai purtării măștilor au fost anunțați în acest weekend la Konstanz, în Germania, pentru o manifestație de mare amploare.

Se așteaptă un miting de mari proporții în orașul din sud-estul Germaniei, care se „bucură” de o mare atenție și din partea forțelor de ordine.

Organizatorii manifestației au anunțat că doresc formarea unui mare lanț uman de-a lungul malului lacului Konstanz, în semn protest față de obligativitatea portului măștii de protecție și a altor măsuri de restricție luate de autorități din cauza epidemiei de COVID-19, informează AFP.

Sunt așteptați cel puțin 30.000 de participanți, și, date fiind celelalte două proteste, organizate la Berlin în această vară, unde au fost prezente sute de mii de persoane (foto), este foarte probabil că această cifră este una realistă.

Scopul organizatorilor este de a aduna suficient de multă lume pentru ca lanțul uman format pe malul lacului Konstanz să ajungă până în Austria și Elveția.

Sâmbătă, la Konstanz sunt așteptate 17 marșuri și adunări. Duminică, sunt programate alte 12 în centrul orașului. Municipalitatea a ținut să afirme că o parte dintre participanți nu protestează împotriva măștilor și a restricțiilor COVID ci doresc doar să își exprime solidaritatea în aceste vremuri de pandemie.

Aceste manifestații și proteste au loc pe fondul unei noi creșteri a cifrei de infectări în Germania, țară care părea să fi fost mai ferită de efectele pandemiei.

Sâmbătă, numărul de infectări noi din ultimele 24 de ore se afla în jurul pragului de 2500, un nivel egal cu cel din aprilie.

Cancelara Angela Merkel, care s-a declarat foarte îngrijorată de noua creștere a numărului de cazuri, a anunțat marți noi restricții, cu privire mai ales la petrecerile private, cu amenzi mari pentru contravenienți.

Municipalitatea din Konstanz a avertizat participanții că li se interzice să poarte însemne ale regimului nazist sau „drapele ale Reichului” german, în amintirea imperiului dispărut în Primul Război Mondial. O măsură similară a fost luată și la Berlin, în vară.

Cu ocazia ultimei manifestații, de la sfârșitul lunii august, mai multe sute de protestatari au forțat barierele de securitate, urcând pe treptele Reichstagului, clădirea unde se află parlamentul german.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri