Caută
Close this search box.

Merkel, semnal de alarmă după recordul de infecții cu SARS-COV 2

Germania a anunțat o nouă creștere a numărului de cazuri confirmate în 24 de ore, raportând joi 6.638 de infecții. Bilanțul total ajunge astfel la 341.223 de oameni infectați de la debutul pandemiei.

Recordul precedent era de 6.294 de cazuri și a fost înregistrat pe 28 martie. Bilanțul deceselor a crescut cu 33, ajungând la 9.710.

După standardele europene, Germania a cunoscut un număr relativ mic de cazuri de Covid-19 și de decese, însă trendul ascendent din ultimele zile a determinat-o pe Angela Merkel să anunțe miercuri noi restricții și să avertizeze că s-ar putea ajunge la 19.200 de îmbolnăviri pe zi, dacă tendința se menține.

“Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va fi decisiv pentru modul în care vom depăși pandemia. De aceea, trebuie să prevenim o creștere necontrolată și exponențială a numărului de cazuri”, a spus cancelarul, potrivit Guardian.

Noile măsuri anunțate prevăd că regiunile unde există 35 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână vor deveni zone în care purtarea măștii devine obligatorie, în orice spațiu închis sau deschis, unde există un contact prelungit cu alte persoane.

În același timp, adunările publice au fost limitate la 25 de persoane, iar cele private la 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri