Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar în care FRF ar fi fost păgubită cu aproape 800.000 de euro în cazul construirii centrului de fotbal de la Buftea.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat marți că procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

Conform procurorilor, în perioada 2009-2010, cei trei au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări pentru construirea unui centru de fotbal la Buftea, judeţul Ilfov.

Procurorii DIICOT spun că a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe firme controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu profil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc, arată DIICOT.

Dosarul a fost trimis Tribunalului București.

În acest dosar, DIICOT a început urmărirea penală în mai 2017 împotriva a patru persoane, între care fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu.

293 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here