Caută
Close this search box.

Modest, primarul general Nicușor Dan plătește parcarea şi refuză folosirea parcării PMB

nicuşor dan

Nicușor Dan și-a parcat mașina într-o parcare publică, înainte de a merge să depună jurământul ca primar al Capitalei. Asta în condițiile în care Primăria Generală beneficiază de în loc de parcare pentru primar, care a fost special amenajat de Gabriela Firea.

Nicușor Dan și-a lăsat mașîna într-o parcare publică, lângă Parcul Cișmigiu, de unde a mers apoi aproximativ 10 minute pe jos, până la sediul Primăriei Generale. El a fost surprins de un bucureștean, în momentul în care își plătea parcarea.

„În drumul de întoarcere de la plimbarea cu Ulise, prin Cișmigiu, dau, pe Schitul Măgureanu, de Nicușor, care își plătea conștiincios locul de parcare, înainte de jurământul pentru funcția de Primar General al Capitalei”, a scris bucureșteanul.

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a depus jurământul, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalității, la care a fost prezent și premierul Ludovic Orban.

Nicușor Dan a afirmat că Bucureștiul are o perspectiva extraordinară, dar, pe termen scurt, se confruntă cu probleme grave – situația sanitară generată de pandemia de COVID-19, termoficarea, finanțele.

„Bucureștiul are o perspectivă extraordinară și nu putem să nu reușim. Însă, pe termen foarte scurt, le cer bucureștenilor răbdare și solidaritate, pentru că sunt niște probleme grave și urgențe cu care ne confruntăm.

Suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării și avem o criză financiară la nivelul municipalității. Răbdare și le vom rezolva!”, a declarat Dan.

El a subliniat importanţa colaborării cu Guvernul, deoarece multe dintre lucrurile pe care bucureștenii le așteaptă nu se pot face decât într-un astfel de parteneriat.

„Avem angajamentul prim-ministrului, pentru ca toate acele lucruri de care am vorbit să fie realizate pentru bucureșteni”, a spus primarul general.

Nicușor Dan i-a îndemnat pe cei care și-au dovedit competența în diverse domenii, dar și pe tinerii absolvenți de facultăți, să își trimită CV-ul, pentru a lucra în administrația publică.

„Bucureștiul are un potențial uriaș, are oameni care au performat în mediul privat, în zona artistică, culturală, în mediul academic. Sunt așa de multe energii în orașul acesta, că nu se poate să nu reușim.

Și ceea ce poate și trebuie să facă, și ceea ce va face primarul Capitalei și Primăria Capitalei – ei vor fi partenerul tuturor acestor energii, pentru binele acestui oraș și al locuitorilor săi.

Și vreau să fac un apel, aici, pentru oamenii care și-au dovedit competența, în diverse zone, pentru tineri care ies de pe băncile universităților – e o invitație – veniți în administrația publică! Aștept să trimiteți CV-uri pentru a veni să lucrați în administrația publică”, a transmis el.

Primarul general a mulțumit colegilor din Asociația „Salvați Bucureștiul”, voluntarilor și personalităților publice care l-au sprijinit în campanii, oamenilor care au donat bani, precum și partidelor care l-au susținut și liderilor acestora.

Nicușor Dan i-a asigurat pe bucureștenii care nu l-au votat că va asigura o guvernare pentru toți locuitorii Capitalei, iar consilierilor municipali din Opoziție le-a promis o colaborare onestă.

În debutul discursului său, Dan a invocat motto-ul ales în urmă cu 30 de ani, de Liga Studenților, preluat de la Avram Iancu: „Nu ne-am luptat pe jucării”.

„Eu sunt convins că bucureștenii care au ieșit în număr mare la vot în 27 septembrie nu au ieșit pentru ca niște oameni să își schimbe titulatura pe cartea de vizită. Ei au ieșit pentru valori, pentru o reașezare a ierarhiilor în societate, pentru onoare, pentru dreptate, pentru competență.

Pe scurt, pentru acele lucruri care să îi facă pe copiii noștri să vrea să trăiască în orașul acesta și în țara asta”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri