Caută
Close this search box.

Monica Anisie va promova un proiect care să pedepsească aspru fake-news

monica anisie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, reclamă o epidemie de fake-news, pentru care nu răspunde nimeni şi anunţă că va promova un proiect de lege care să pedeprească aspru acest tip de practică.

”E epidemie de ştiri false în România! O realitate extrem de periculoasă şi extrem de tristă. Cine suportă consecinţele epidemiei de FAKE NEWS?! Ieri am simţit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în faţa unei epidemii de minciuni şi răstălmăciri tendenţioase care au o singură ţintă: să te discrediteze cu orice scop”, a scris pe Facebook Monica Anisie, despre care s-a spus că ar fi declarat că elevii care locuiesc în case fără curent electric pot urmări lectiile la televizor, informează News.ro.

”Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la reţeaua de electricitate, şcoala a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la reţeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opţiunea să urmărească lecţiile la TVR, în cadrul programului TeleŞcoală”, a precizat Anisie, în postare.

Anisie anunţă că va promova un proiect de lege pentru apdepsi fake-news-ul.

”Dragi jurnalişti, şi mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzaţi de puterea şi privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceţi un deserviciu iremediabil colegilor oneşti care respectă principiile deontologice ale profesiei.

Vă respect drepturile şi vă admir capacitatea de a schimba societatea în bine. Dar când folosiţi această putere pentru a crea haos şi a distruge, e nevoie ca cineva să intervină. Mi-am propus ca de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu.

Voi face toate demersurile şi tot ce îmi stă în putinţă ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze şi să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect! Aştept propunerile şi părerile voastre cu privire la acest proiect de lege”, a mai scris Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri