Nelu Tătaru a anunţat vineri câţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

„În spitalele suport COVID avem 1.050 de paturi de terapie intensivă complet dotate, în acest moment sunt 613 paturi ocupate, din care avem 209 persoane pe ventilator, cu intubaţie invazivă. Noi suntem în momentul în care reevaluăm fiecare caz în parte.

Indicaţiile noastre au fost pentru terapiile intensive de a reeavalua fiecare pacient. Există şi acele paturi de terapie intermediară, în care specificăm că acei pacienţi care nu sunt pe ventilaţie asistată şi sunt pe un suport de oxigen, în funcţie de nivelul de insuficienţă respiratorie, pot beneficia de aceste paturi de terapie intermediară, celelalte, care sunt complet dotate cu ventilatoare, rămânând pentru cei care trebuie intubaţi.

Evaluarea fiecărui pacient o face medicul curant. Evaluarea fiecărui compartiment de terapie intensivă este în funcţie de focarele existente în acea localitate sau în judeţele din jur”, a spus Tătaru, după vizita la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ministrul a afirmat, citat de Agerpres, că va avea luni o întâlnire cu medicii de familie, în care se va discuta despre posibilitatea ca aceştia să participe la monitorizarea celor aflaţi în izolare, dar şi la anchete epidemiologice.

„Noi vom avea o discuţie şi luni cu medicii de familie. Am găsit şi soluţii atât vizavi de Casa de asigurări de sănătate, cât şi cu DSP-urile din localitate, pentru a putea participa atât pentru monitorizarea celor aflaţi în izolare, cât şi pentru anchetele epidemiologice”, a menţionat Tătaru.

Întrebat dacă medicii de familie ar putea să fie plătiţi suplimentar, Tătaru a răspuns: „Da. Există şi această alternativă.”

182 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here