Caută
Close this search box.

Nici un loc pentru bolnavii COVID în secţiile ATI de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat, marţi, că secţiile ATI nu mai au nici un loc liber pentru bolnavii COVID.

„Vom încerca rapid, în săptămâna aceasta, să transformăm Ortopedia de la Spitalul Judeţean Timişoara şi să revenim la primul plan, din luna februarie, să creăm 60 de locuri şi să preluăm de săptămâna viitoare Secţia de recuperare cardiovasculară ca secţie a Spitalului Victor Babeş. Acolo mai câştigăm 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen.

Încercăm ca în cel mult o săptămână şi jumătate să mai câştigăm 100 de locuri.

Totul se va reduce la responsabilitatea oamenilor şi îl citez acum pe doctorul Virgil Musta, care spune că lupta se dă în stradă, cu responsabilitatea noastră, a fiecăruia, şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde în afară de un loc liber de patologie pediatrică, totul este plin”, a declarat Cristian Oancea, la o primă întâlnire pe care a avut-o, marţi, cu primarul ales, Dominic Fritz.

Potrivit managerului, citat de Agerpres, probabil mai sunt patru-cinci locuri disponibile în unitatea mobilă de ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, în timp ce inclusiv Spitalul Municipal Timişoara şi cel din Lugoj, ca spitale suport, aveau terapia intensivă ocupată total.

Oancea a anunţat că decizia a fost luată în urma unor discuţii pe care le-a avut cu Curtea de Conturi, cu toţi responsabilii din structura sanitară şi cu preşedintele Casei Judeţene de Sănătate Timiş, Victor Dumitraşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri