Camera Deputaţilor are plen marţi, iar de la ora 10.30 va fi făcută vacantarea si validarea poziţiilor rămase libere după demisiile lui Costel Alexe, Lucian Stanciu-Viziteu, Laurenţiu Nistor şi Nicolae Velcea, care au obţinut noi funcţii la alegerilor locale.

Deputaţii vor vota apoi, de la ora 11.00, raportul de admitere a solicitării DNA privind începerea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, adoptat deja de Comisia juridică, potrivit News.ro.

Comisia juridică a adoptat vineri raport de admitere pentru ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu şi încuviinţarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale. Au fost 19 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi zero voturi nule. Liberalii au votat la vedere pentru ridicarea imunităţii lui Bănicioiu.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că liberalii vor vota la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu, pentru care procurorii DNA au solicitat încuviinţarea începerii urmăririi penale.

Nicolae Bănicioiu, suspectat de DNA de trafic de influenţă şi luare de mită, consideră acuzaţiile vehiculate în presă false şi afirmă că doreşte să aibă acces la dosar cât de repede. El precizează că, dată fiind situaţia, a decis că nu va mai candida pentru un mandat parlamentar, în prezent el fiind deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.