Caută
Close this search box.

Nicușor Dan: Nu o să avem târg de Crăciun, în această iarnă!

nicuşor dan

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a declarat joi seară, în platoul B1 TV, că în această iarnă, în București nu se va organiza celebrul Târg de Crăciun, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă, pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, asa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem târg de Crăciun, în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo.

Noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei, noi, Bucureștiul, și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem, că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă.”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Întrebat dacă în aceasă iarnă, în oraș, vor apărea decorațiunile, Nicușor Dan a răspuns că da, dar mai discret decât în alți ani.

„Au și început. Sunt două chestiuni. Unu: cu titlu general, în momentul în care ești bolnav, tu ești o persoană și ai o boală, primul tău gând, reflex sănătos pe care il ai este sa investești economiile pe care le ai în medicamente și medici nu în haine de lux, cam asa este și situația Bucureștiului.

Suntem într-o situație financiară dificilă, bineînțeles că este frumos să avem decorațiuni pe stradă, numai că, atâta timp cat suntem încă în situația asta financiară dificilă, o sa le avem în mod rezonabil, discret, cât să existe.

Ce se întâmplă anul aceasta este că există una din companiile municipale, care are un contract în curs cu o firmă privată, pe mai multi ani, inclusiv pe anul acesta si acesta, în baza acestui contract, a început să monteze luminițele de Crăciun”, a spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri