Tribunalul București a hotărât joi, într-un proces intentat de Firea jurnaliștilor de investigație Libertatea & GSP, că un cetățean nu poate folosi calitatea oficială de primar, ca să acuze că ”i-a fost lezată demnitatea”.

Este doar unul dintre multele procese deschise de Firea, iar sentința deschide drumul unor refuzuri în serie ale Justiției, atât în cazul ei, cât și în cazul altor primari care vor să folosească bani publici pentru procesele care-i privesc personal.

8.500 de lei a plătit Primăria Capitalei, la indicația Gabrielei Firea, ca taxă de timbru în procesul cu echipa de jurnaliști de investigație de la Libertatea și Gazeta Sporturilor. Aceasta este taxa de timbru pentru despăgubirea de 100.000 de euro pe care a cerut-o Firea.

Dacă i-ar fi dat în judecată pe reporteri ca persoană fizică, ceea ce s-a întâmplat în alte cazuri, petenta era scutită de taxă de timbru. Dar, pentru că a folosit calitatea de primar general, ea a cheltuit 8.500 de lei din bani publici. Suma e dintr-un singur proces, dar Firea a intentat foarte multe.

Această tactică a Gabrielei Firea, de a da în judecată, ca primar general, presa și opozanții, e de dată recentă. Și pe Nicușor Dan l-a dat în judecată, chiar în campania electorală, cu următoarele calități: Primăria Capitalei, Primarul general, Gabriela Firea, Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here