Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan spune că anumite zone din Bucureşti ar putea fi carantinate

Nicușor Dan

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că este gata să colaboreze cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) când preia mandatul, pentru că există mijloace pe care, dacă le pun împreună, pot împiedica răspândirea COVID-19.

„Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până în momentul acesta între Primăria Capitalei, Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică. (…) Eu sunt un om al dialogului (…); am fost zilele acestea, am avut vizite pentru a înţelege fenomenele, am fost la Direcţia de Sănătate Publică, am fost la Ministerul Sănătăţii, am fost la DSU, în afară de alte vizite pe care le-am făcut la alte instituţii pe alte domenii şi sunt gata în momentul în care preiau mandatul să colaborăm cu ministerul şi cu Direcţia de Sănătate Publică.

Există nişte mijloace pe care, dacă le putem împreună, putem să stăvilim această boală”, a spus Nicuşor Dan, vineri, pentru Realitatea Plus.

În opinia sa, este nevoie de un suport pentru DSP în ceea ce priveşte call center-ul, astfel încât să se cunoască foarte repede lista de contacţi ai persoanelor depistate cu COVID-19, pentru ca aceştia să fie testaţi cât mai repede.

Nicuşor Dan a declarat că este nevoie de o colaborare privind testarea şi de o supraveghere mai mare a ceea se întâmplă în spaţiul public, acolo unde normele de protecţie sanitară nu sunt aplicate.

„Sunt nişte măsuri obligatorii pe care această hotărâre de guvern de acum câteva zile, prin care se prelungeşte starea de urgenţă, ne obligă să le luăm.

În situaţia de 3 la mie devine obligatorie purtarea măştii în spaţii deschise. (…) Urmează să vedem, acum e în lucru la Ministerul Sănătăţii şi probabil că în câteva zile o să avem un sistem informatic, să vedem dacă aceşti 3 la mie sunt distribuiţi cât de cât uniform în interiorul Bucureştiului sau există anumite zone care au o incidenţă mai mare, care eventual să fie carantinate.

Nu se pune problema în momentul ăsta de carantinarea Bucureştiului, această ipoteză este exclusă în acest moment”.

El a subliniat importanţa colaborării cu DSP, a stabilirii listei contacţilor persoanelor care au fost deja infectate şi a extinderii testării pe următoarele categorii: personal din spitale şi din centrele de asistenţă socială, funcţionari care sunt în contact direct cu publicul, şoferi şi vatmani.

„Toate aceste categorii de persoane trebuie să fie testate periodic şi Primăria Capitalei are această capacitate”, a afirmat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri