Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan spune că legea nu permite un al treilea viceprimar şi discuţia este închisă

nicuşor dan

Anterior, apăruse informaţia că Mihail Neamţu ar urma să fie al treilea viceprimar al Capitalei.

Primarul ales al Capitalei Nicuşor Dan a declarat, referitor la posibilitatea unui al treilea viceprimar, că legea nu permite acest lucru, fiind clare prevederile Codului administrativ potrivit căreia PMB are doi viceprimari.

El a adăugat că discuţia despre acest subiect este închisă, însă şi-ar dori ca din majoritatea care se va crea în Consiliul General să facă parte şi PMP, nu doar PNL şi USR-PLUS.

”S-a rostologit o ştire, care nu are nici un fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR-PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS.

PNL şi l-a desemnat pe Sebastian Bujduveanu acum câteva zile, USR-PLUS şi l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă”, a declarat Nicuşor Dan, la RFI.

Referitor la Consiliul General, Nicuşor Dan a spus că ar dori ca din majoritatea care se va forma să facă parte şi PMP, alături de PNL şi USR-PLUS.

„În ceea ce priveşte majoritatea din Consiliul General, aici ştiţi că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL şi USR-PLUS au împreună 29 de consilieri, deci cu unul mai mult decât majoritatea.

PMP are cinci consilieri şi da, mi-aş dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte şi PMP, dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componenţa Consiliului General, e o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide.

Mi-aş dori să fie şi PMP, din două motive. Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absenţe sau incidente, care pot să apară oricând.

Doi: pentru că împreună cu PMP putem să avem majoritatea şi la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL şi USR-PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, a conchis Dan.

PNL a votat luni, în BEX, să existe un protocol de colaborare între liberali şi PMP la nivel local. Biroul municipal al PNL a decis tot luni ca viceprimar din partea partidului să fie Stelian Bujduveanu. De la PLUS va fi viceprimar Vlad Voiculescu.

Ludovic Orban nu excludea duminică varianta ca cel de-al treilea viceprimar să fie Mihail Neamţu de la PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri