Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan, vrea să externalizeze procesarea celor 20.000 de dosare de retrocedări ale Primăriei

Primarul ales al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că vrea să rezolve problema celor 20.000 de dosare de retrocedări nesoluţionate ale Primăriei Capitalei, prin externalizarea procedurii, cerând ajutorul Consiliului General.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus la Hotnews că, pentru a rezolva problema celor 20.000 de dosare de retrocedări ale Primăriei Capiatalei, se gândeşte la o soluţie mai amplă şi anume de a externaliza procedura, pentru că „dacă o să o lăsăm în ritmul în care funcţionează, acum, în Primăria Capitalei, o să mai dureze încă 30 de ani.”

Concret, a spus că ar trebui angajate echipe de avocaţi, din afara instituţiei, care să lucreze pe aceleaşi dosare şi să dea concluzia. Decizia administrativă, conform legii, o va lua însă tot primarul.

Pentru aceasta a spus că are nevoie de o linie de buget şi nu poate estima cât va mai dura, pentru că, spune el, depinde de Consiliul general şi de o estimare de volum de muncă care se va face.

Cele 20.000 de dosare care includ proprietăţi imobiliare preluate în mod abuziv de regimul comunist au rămas în continuare nerezolvate. De altfel PMB trebuia să soluţioneze acele dosare până la 1 ianuarie 2017, potrivit Legii nr. 10/2001, dar ea soluţionase doar 19.730 de dosare, adică mai puţin de jumătate din cele 42.566 depuse de foştii proprietari sau de urmaşii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri