Premierul croat le-a cerut joi concetăţenilor să dea dovadă de disciplină pentru a combate pandemia de COVID-19 într-un moment în care Croaţia a înregistrat un nou record de contaminări, informează AFP.

„Unii minimizează efectele COVID-19, ceea ce duce la „nerespectarea măsurilor de protecţie, la comportamente iresponsabile, care pun în pericol atât sănătatea, cât şi economia”, a declarat Andrej Plenkovic în cadrul unei reuniuni a guvernului său.

„Economia trebuie să continue să funcţioneze (…), dar pentru a asigura acest lucru, responsabilitatea individuală şi disciplina fiecărui cetăţean sunt esenţiale”.

În primele luni ale pandemiei, Croaţia a înregistrat mai puţin de 100 de cazuri de contaminare pe zi, ajungând să nu mai aibă aproape deloc la mijlocul lunii mai.

Această tendinţă s-a inversat însă o dată cu deschiderea frontierelor în această vară, într-o ţară unde turismul contribuie cu aproximativ o cincime la venitul naţional. Cu doar 4,2 milioane de locuitori, Croaţia a anunţat joi un număr record de 542 de noi infectări.

219 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here