”Educa TIFF e online 100% cinema, emoţie şi aventură !” aşa sună promovarea noii iniţative a echipei de organizatori ai TIFF. Incitantă ofertă! EducaTIFF, programul de educație cinematografică lansat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), dezvoltă primul catalog online de filme dedicate pentru copii și adolescenți. Din 8 octombrie 2020, pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) sunt disponibile primele 13 scurtmetraje și lungmetraje selecționate pentru diferite categorii de vârstă, începând cu 5 ani. O nouă selecție de titluri va fi lansată în luna noiembrie.

Filmele EducaTIFF online sunt o alternativă la conținutul dominat de produse mainstream. Provocările și dificultățile copilăriei și ale adolescenței, prietenia, familia, dar și teme contemporane precum migrația, rasismul sau relațiile de bună vecinătate într-o comunitate sunt câteva dintre subiectele filmelor propuse pentru tinerii spectatori. Detalii despre filme, alături de ghiduri de conversație pentru copii și părinți pot fi găsite aici: https://tiff.ro/educatiff/educatiff-online

Filmul Vacanţa mea extraordinară cu Tess (r. Steven Wouterlood, 9+), este o poveste emoționantă despre importanța familiei și a legăturilor de prietenie. Filmul a fost premiat la New York Children’s Film Festival, Cinekid Amsterdam sau Chicago Children’s Film Festival. În Sora mea cea slabă / My Skinny Sister (12+), o fetiță descoperă că sora ei mai mare ascunde o dereglare digestivă, ceea ce detonează liniștea familiei – o poveste despre gelozie, dragoste și trădare spusă cu umor și multă căldură.  Bazată pe o poveste reală,  Fuga/ Girl in Flight (10+) urmărește aventurile a două fete care se întâlnesc într-un tren spre Roma: o fetiță italiană de 11 ani care fuge de acasă și o româncă de etnie romă care trăiește la periferie. Revoluția Horse Hobby/ Hobby Horse Revolution (8+) este un film finlandez amuzant şi emoţionant despre adolescenţi cu diferite probleme, care-și descoperă vocea și talentul călărind și confecţionând căluți pe băț. Scurtmetrajele alese sunt animații pline de fantezie, delicate și surprinzătoare, despre dragostea părinților, relația cu ceilalți, maturizare, curaj sau puterea de a schimba lucrurile.

Filmele vor putea fi vizionate pe bază de abonament pe platforma de streaming TIFF Unlimited. Profesorii din rețeaua Teach for Romania vor avea acces gratuit la filmele EducaTIFF online. Detalii pe unlimited.tiff.ro/educatiff-online.

EducaTIFF este un proiect al Asociației Festivalul de Film Transilvania.

Parteneri: TIFF Unlimited, Administrația Fondului Cultural Național, Teach for Romania Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

443 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =