Caută
Close this search box.

O navă scufundată în urmă cu 400 de ani, descoperită în Danemarca

Arheologii marini au descoperit epava Delmenhorst, o navă de război daneză pierdută în bătălia de la Fehmarn în 1644. Aceasta este ultima dintre navele din acea bătălie care a fost găsită, potrivit publicației Descopera.ro.

Nava a fost descoperit în timpul unui studiu arheologic înaintea construcției tunelului subacvatic al centurii Fehmarn care leagă Danemarca și Germania. Epava era în ape puțin adânci, la doar 11 metri de suprafață și la 500 de metri de coasta de sud a Lollandului, lângă orașul Rødbyhavn, potrivit The History Blog.

Foto: Muzeul Navelor Vikinge

Delmenhorst a fost scufundată spre sfârșitul bătăliei, când a devenit clar că Suedia câștigă. Danezii au vrut să-i folosească tunul greu pentru a apăra portul Rødbyhavn, dar planul a eșuat atunci când suedezii au dat foc uneia dintre navele lor și au direcționat-o către Delmenhorst. Nava de război daneză a luat foc și s-a scufundat.

Războiul în care a avut loc Bătălia de la Fehmarn a început în decembrie 1643 cu o invazie suedeză a Ducatului Danez de Holstein și s-a încheiat cu umilitoarea înfrângere a Danemarcei în august 1645. Regele Christian al IV-lea al Danemarcei a pierdut un ochi în război și veniturile și dominația sa asupra Mării Baltice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri