Caută
Close this search box.

Oamenii au stat la coadă pentru un vaccin experimental anti-Covid

Un oraș chinez oferă lucrătorilor esențiali și altor persoane din grupe de risc vaccinul experimental anti-covid al Sinovac Biotech la un preț de aproximativ 60 de dolari, transmite Reuters.

Sute de oameni au stat la coadă la un spital din Yiwu, oraș în estul Chinei, pentru a primi o doză de vaccin experimental împotriva coronavirus, care încă nu a trecut prin toate testele.

Centrul pentru controlul bolilor din Jiaxing a anunțat, printr-un comunicat de presă, că cele două doze din vaccinul experimental CoronaVac vor costa 200 de yuani (29,75 dolari) fiecare, iar vaccinarea lucrătorilor din sectorul medical a și început.

Autoritățile chineze nu au dat până acum date în privința potențialelor sale vaccinuri anti-coronavirus.

Potrivit Reuters, nu este clar dacă prețul anunțate de Jiaxing include și subvenții.

AP Photo/Eraldo Peres

Vaccinul Sinovac este în ultimele faze ale testării clinice în Brazilia, Indonezia și Turcia, iar compania a spus că analiza intermediară a datelor din Faza III de testare ar putea veni în noiembrie.

Bio Farma, o companie de stat din Indonezia ce a semnat un contract pentru 40 de milioane de doze de vaccin Sinovac a spus că acesta va costa aproximativ 13,6 dolari per doză când va fi disponibil în această țară sud-asiatică.

Grupul Farmaceutic Național Chinez (Sinopharm) a spus în august că vaccinul dezvoltat de o filială a sa va costa maxim 1.000 de yuani (148,8 dolari) pentru cele două doze necesare.

Beijingul a spus, anterior, că firmele pot face un profit rezonabil, dar prețul vaccinurilor anti-Covid-19 trebuie să fie apropiat de cost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri