Caută
Close this search box.

Orban: Decizie politică există în privinţa Remdesivir; problema e să existe capacitate de fabricare

orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că există decizie politică în privinţa medicamentului Remdesivir, însă a subliniat că problema e să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie acest medicament.

„Decizia politică există şi în privinţa Remdesivir şi în privinţa Favipiravir, problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie şi mai ales să existe îndeplinite condiţiile legale pentru a putea produce şi vinde pe piaţă acest medicament. (…)

Ştiu sigur că există o companie care ar putea într-un termen rezonabil să introducă în fabricaţie Favipiravirul. Toate aceste tratamente sunt tratamente off-label, nu sunt nişte tratamente certe care să ştii 100% că dau (n.r. – rezultate).

Se încearcă diferite tratamente, de exemplu la Matei Balş se foloseşte tratamentul cu anticorpi (…) şi la Timişoara se testează. În toată lumea, nu numai la noi, se fac tratamente off-label. Noi, de exemplu, Favipiravirul, primul lot, l-am avut ca o donaţie pentru a face testare clinică”, a spus Orban, după o şedinţă a conducerii PNL, conform Agerpres.

El a precizat şi că a solicitat suplimentarea dozelor de Euthyrox şi a făcut apel la cei care au nevoie de acest medicament să nu-şi facă stocuri pentru a fi disponibil pentru cât mai multe persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri