Caută
Close this search box.

Orban: Evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a numărului de persoane diagnosticate cu Covid-19 se va reduce

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, zi în care România a înregistrat un nou record negativ în privința cazurilor de Covid-19 – 4.848 în 24 de ore – că evaluările pe care le are Guvernul arată că ritmul de creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus se va reduce.

Ludovic Orban: Evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a numărului de persoane diagnosticate cu Covid-19 se va reduce

Ludovic Orban spune că numărul cazurilor de Covid-19 va scădea

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că au fost depistate 4.848 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național la un număr de 37.025 teste efectuate în 24 de ore, stabilindu-se astfel un nou record negativ. În acest context, prim-ministrul României a declarat că evaluările pe care le are Guvernul arată că ritmul de creştere a cazurilor de COVID-19 se va reduce.

„Opinia pe care o avem şi evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce. Noi, în general, analizăm datele la săptămână, nu analizăm datele de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce priveşte prezentarea către direcţiile de sănătate publică a rapoartelor. Adică ele nu sunt neapărat culese din ziua anterioară. Exsudatul nazo-faringian care se recoltează poate fi recoltat şi cu două zile înainte şi testarea să fie transmisă cu o oarecare întârziere”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Vor fi carantinate anumite localități

Întrebat dacă se are în vedere carantinarea unor localităţi sau zone, premierul a explicat: „Cu siguranţă. Deja s-au şi luat decizii de carantinare a unor sate, a unor localităţi. Şi, când va fi necesară decizia de carantinare, o vom lua”.

Totodată, premierul a mai spus că nu se are în vedere revenirea la starea de urgență, ci adoptarea unor măsuri locale, acolo unde este cazul.

„În Bucureşti, de exemplu, şi în alte oraşe mari, cum este Cluj, cum este Iaşi, Târgu Mureş, s-au adoptat măsurile care sunt prevăzute în legislaţie şi în hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă: obligaţia portului măştii, inclusiv în spaţii deschise, derularea învăţământului în sistem online. De asemenea, închiderea anumitor tipuri de activităţi, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, sunt măsuri prevăzute tocmai pentru a reduce riscul de răspândire. Odată implementate aceste măsuri, avem convingerea că vom reduce numărul de persoane care se îmbolnăvesc”, a mai spus Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban: Evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a numărului de persoane diagnosticate cu Covid-19 se va reduce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri