Ludovic Orban a declarat sâmbătă că e nevoie de alegeri parlamentare, adăugând că, în cazul în care scrutinul programat pentru 6 decembrie nu se va desfăşura, „Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări”.

„Derularea campaniei electorale nu prezintă nici un risc suplimentar privitor la răspândirea virusului. În cazul în care candidaţii, echipele de campanie respectă regulile, nu există nici un fel de risc pentru a creşte răspândirea virusului.

De asemenea, modul în care organizăm ziua votului este de asemenea natură, încât omul se poate duce în siguranţă la vot.

Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări.

Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri.

Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România spre faliment, spre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a afirmat Orban într-o conferinţă de presă, după depunerea jurământului de către primarul municipiului Slobozia, Dragoş Soare.

Premierul Orban a subliniat că în toate ţările europene s-au organizat alegeri la termen, indiferent că au fost alegeri prezidenţiale, parlamentare sau locale.

„În Statele Unite, deşi Statele Unite se confruntă cu cel mai mare număr de infectări, se organizează alegerile prezidenţiale, pentru că asta înseamnă democraţia, înseamnă puterea cetăţeanului de a decide viitorul României.

Din 4 în 4 ani, cetăţeanul transferă puterea pe care o deţine către corpul reprezentativ ca să ducă România în direcţia pe care vrea cetăţeanul să o ducă. Astăzi, PSD-ul duce România într-o direcţie contrară voinţei care există astăzi în societatea românească”, a mai declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Întrebat despre votul electronic, premierul a spus că PNL a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens în urmă cu 2 ani.

493 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. In urma alegerilor din 6 decembrie, pana la jumatatea sau sfarsitul lunii Ianuarie 2021, se va depasi de 10 000 decese.
    Problema e ca se vor depasi si 10 000 de infectari/zi.
    In 6 decembrie, putem spune ca a trebuit sa moara peste 8 500 de romani pentru ca nazistul sa aiba si „parlamentul meu”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =