Caută
Close this search box.

Orban: Îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu facem decât să le protejăm sănătatea. Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală nu va avea loc

Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală nu va avea loc, pentru că riscul de infectare cu Covid-19 este foarte mare, spune premierul Ludovic Orban: „Sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie”.

„Sunt un om credincios, sunt un om care respect biserica, care am fost alături de proiectele bisericilor, dar riscul este foarte mare. Foarte mulți din credincioșii care participă la aceste sărbători religioase, la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă, care sunt expuși unor riscuri foarte mari. Știm că în parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul în condiții în care nu putem să le controlăm. E foarte greu de asigurat condițiile de distanțare fizică și de protejare a persoanelor. Sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie și îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu facem decât să le protejăm sănătatea”, anunță Ludovic Orban.

Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, prăznuit la 27 octombrie, era organizat în fiecare an de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri