Caută
Close this search box.

Palatul Cotroceni iluminat în roz pentru a marca Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân

Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, joi seara, pentru a marca Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân.

„Pe 1 octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân. Administraţia Prezidenţială se alătură şi în acest an campaniei de conştientizare a importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la femei. Cu această ocazie, în semn de solidaritate şi empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoarea-simbol a acestui eveniment, astăzi, începând cu ora 20,00”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, în România, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, în procent de 80% din cazuri boala fiind depistată în fază avansată.

„În diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor oncologice, cunoaşterea este putere. Din acest motiv, educarea şi conştientizarea sunt vitale pentru prevenirea şi depistarea promptă a bolii, permiţând decizii de tratament precise şi informate. De aceea, creşterea nivelului de alfabetizare în sănătate devine prioritară, pentru toate categoriile de vârstă, prin programe educaţionale şi de informare personalizate”, evidenţiază Administraţia Prezidenţială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri