Caută
Close this search box.

Pasajul Ciurel a intrat în reparaţii, ca să poată să meargă autobuzele pe el

pasajul ciurel

Trotuarul de pe breteaua Pasajului Ciurel spre Șoseaua Virtuții a fost demolat de constructor. Reparațiile la pod au fost începute după ce săptămâna trecută au devenit vitale imaginile care arătau că autobuzele Societății de Transport București sunt obligate să urce pe trotuar sau să intre pe contrasens, ca să poată lua curba.

Reamintim faptul că lucrările la Podul Ciurel au început în anul 2010 şi aveau ca deadline anul 2014. Cu toate acestea, inaugurarea a întârziat 6 ani şi a avut loc exact în luna alegerilor locale.

Inaugurat în urmă cu câteva zile, cu surle și trâmbițe, Podul Ciurel s-a dovedit un fiasco din punct de vedere al funcționalității.

Pe podul Ciurel, la ore de vârf, traficul se sufocă, explică B1.ro. Șoferii își agață oglinzile, autobuzele sunt nevoite să urce pe trotuar pentru a trece unele pe lângă altele, iar această situație nu se va schimba în următoarele luni. Mai grav chiar, în anumite zone, pasajul rutier este greșit proiectat.

Mai exact, autobuzele și vehiculele cu lungimi mari au fost nevoite să încalce linia continuă, intrând pe contrasens în momentul în care utilizau bretelele de urcare sau coborâre de pe pasajul Ciurel. Acest lucru indică faptul că proiectanții nu au luat în calcul deplasarea unor astfel de autovehicule în zonă.

Unii șoferi chiar au filmat modul în care șoferii STB încearcă să coboare de pe pod folosind bretelele. În majoritatea cazurilor ei încalcă linia continuă dintre sensuri sau chiar se urcă cu roțile din dreapta pe trotuar pentru a își putea parcurge traseul. Imaginile au ajuns virale pe Internet în scurt timp și au strâns sute de distribuiri în doar o oră.

Pasajul a fost inaugurat fix cu o săptămână înainte de alegeri, pe 19 septembrie, după o investiție de 250.000.000 de lei.

După nici două săptămâni, podul Ciurel, denumit și ”Podul către nicăieri”, a intrat în reparații. Azi, 30 septembrie, trotuarul a fost demolat de constructor, după ce s-a constatat că autobuzele nu încap pe carosabil, în curbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri