Caută
Close this search box.

Patriarhul Daniel atacă aspru Guvernul: Oprirea pelerinajului, nemaiîntâlnită în istorie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat miercuri că oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva este „ceva nemaiîntâlnit în istorie”.

„Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristeţe, pentru că nu toţi credincioşii din ţară care ar fi dorit să fie la Iaşi au această posibilitate. (…)

S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriţi să vină la sărbătoarea ei credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul sau se dă voie să se închine doar ieşenilor la racla sfintei, nu şi credincioşilor din ţară”, a spus Patriarhul Daniel în predica la slujba din ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, care are şi hramul sfintei.

Părintele Patriarh a îndemnat, în aceste condiţii, la intensificarea rugăciunilor către Sfânta Cuvioasă Parascheva, potrivit Agerpres.

„Tocmai pentru că există această restricţie, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, şi să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumuseţea şi plinătatea ei”, a îndemnat Patriarhul Daniel, potrivit baslica.ro.

PF Daniel a spus că Sfânta Cuvioasă Parascheva este populară în mai multe ţări.

„Deci, este o sfântă care adună popoarele ortodoxe în rugăciune şi în unitate”, a precizat Patriarhul.

Sfânta pomenită pe 14 octombrie este „mult folositoare”, constituind un model demn de urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri