Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului, cunoscut pentru controversele referitoare la evitarea purtarea măștii de protecție și la catalogarea pelerinajelor drept vaccinul lui Dumnezeu, a murit după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Amfilohie Radovic era profesor la Facultatea de Teologie a Universităţii din Belgrad, un filosârb învederat, filorus consacrat şi adversar al celui mai important politician muntenegrean al ultimelor decenii, prooccidentalul Milo Djukanovic, dar şi al partidului acestuia.

Decesul a fost anunțat de Mitropolia din Serbia. Amfilohie avea 82 de ani. Diagnosticul a fost pus din 6 octombrie, fiind internat într-un spital din Podgorica tot de atunci, potrivit Reuters.

Mitropolitul a apărut adesea în public fără să poarte masca, iar în timpul unei ceremonii, cu ocazia praznicului Sfântului Vasile de Ostrog, a afirmat că „pelerinajul și sfântul, considerat făcător de minuni, sunt vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine ca oamenii de știință contemporani să inventeze vaccinul… dar înainte de a fi găsit… există un vaccin aici care a funcționat de-a lungul secolelor”, a mai adăugat Amfilohie.

407 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here