Caută
Close this search box.

Pe Sfânta Parascheva o paşte un transfer interoraşe. La Volutari City

sfânta parascheva

Primarul orașului Voluntari se arată iritat de decizia autorităților, privind interzicerea pelerinajelor religioase, în contextul înmulţirii cazurilor de COVID-19 în România.

Florentin Pandele este unul dintre principalii furnizori de credincioși, cu ocazia pelerinajului anual spre Iași, acolo unde creștin-ortodocșii o serbează pe 14 octombrie pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Pelerinii sunt transportați cu sute de autocare, plătite din fondurile publice ale Primăriei Voluntari. Primarul din orașul ilfovean se declară deranjat de decizia autorităților, de a interzice deplasarea la pelerinaje religioase pe teritoriul României.

„Sunt convins că cei care guvernează vremelnic România acum puteau să găsească modalități legale astfel încât, dacă alte activități sunt dechise, păcănelele sunt deschise, să ajungem la Cuvioasă Parascheva. Am aflat astăzi că nu mai putem întră în Iași.

Noi avem veşmântul Prea Cuvioasei Parascheva, vom scoate veşmântul Prea Cuvioasei, la care se vor închină voluntăreni, pipereni și cei din sudul României. Înțelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, la păcănele, dar cei care vor să se încarce spiritual nu au voie”, a spus Pandele, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Pandele a mai declarat că intenționează să aducă moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, la Voluntari. „Vom cere BOR și Mitropoliei Iașiului, poate vom reuși să obținem ca Prea Cuvioasa să ajungă la catedrala din Voluntari”, a mai spus Pandele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri