Preşedintele bulgar Rumen Radev va trebui să se autoizoleze în aşteptarea unui test de coronavirus după ce a intrat în contact la sfârşitul săptămânii trecute, cu un înalt oficial militar testat ulterior pozitiv la COVID-19, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Reuters, via Agerpres.

Radev a călătorit luni în Estonia, dar şi-a scurtat vizita şi s-a întors, arătând reporterilor la Aeroportul din Sofia un rezultat negativ al unui test de COVID-19, pe care l-a făcut în timpul deplasării.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Kostadin Angelov, a declarat că Radev trebuie să se autoizoleze, ca măsură de precauţie, în urma contactului său cu comandantul forţelor aeriene bulgare.

Nu era clar când va fi supus Radev unui alt test de COVID-19 sau cât timp ar trebui să rămână în carantină, dar preşedintele a spus că nu prezintă simptome.

„De la începutul crizei COVID-19, am fost în contact constant cu mii de oameni în toată ţara, dar respect strict toate măsurile sanitare şi nu am avut niciun fel de probleme, nici acum nu am”, a spus Radev.

„Sunt într-o stare fizică perfectă, fără simptome de infecţie”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here