Caută
Close this search box.

Probabil că diploma lui Marcel Ciolacu este falsă, susţine un fost senator PSD

ciolacu

Valer Marian, fost senator PSD până în 2016, l-a acuzat pe președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, că diploma sa de licență în drept este „falsă, cel mai probabil”. Ciolacu a absolvit Universitatea Ecologică în momentul în care universitatea nu era acreditată.

„Prima sa mențiune în CV apare începând cu anul 1991, când, la 24 de ani, a început cursurile Facultății de Drept din cadrul controversatei Universități Ecologice din București, pe care susține că a absolvit-o în 1995, fără să menționeze forma de învățământ urmată (la zi, la fără frecvența, de la distanță) și dacă a obținut licență în Drept.

Universitatea Ecologică a fost acreditată de-abia în vara anului 1995 și a fost încadrată în ultima categorie (a III-a), iar ulterior a constituit obiectul unor anchete penale, pentru eliberarea de diplome false.

Conform unui răspuns primit recent de la această universitate, Marcel Ciolacu a susținut examenul de licență în drept după nouă ani de la absolvire, în sesiunea din februarie 2004, și a primit diploma de licență în decembrie 2005.

Potrivit dispozițiilor legale în materie, examenul de licență trebuie susținut în maximum doi ani de la absolvirea facultății, rezultând că actualul lider al PSD a dobândit nelegal diploma de licență în anul 2004, cel mai probabil aceasta fiind falsă”, afirmă Valer Marian, într-un amplu text dedicat biografiei lui Ciolacu.

Ciolacu s-a înscris într-adevăr la Universitatea Ecologică, în anul 1991, pe când avea 28 de ani. Facultatea de Drept din Universitatea Ecologică a primit autorizare provizorie în mai 1995. Ciolacu a terminat facultatea în anul în care instituția de învățământ superior a primit oficial autorizația provizorie de funcționare, arată o anchetă a Newsweek Romania.

„Programul de studii universitare de licență/specializarea Drept (IF – învățământ cu frecvența) din cadrul Universității Ecologice din București a fost autorizat să funcționeze provizoriu în anul 1995, conform prevederilor Hotărârii Guvernului României (HG) nr. 568 din 1995”, se arată într-o adresă oficială a universității.

În timp ce studia la București, Ciolacu era consilier județean la Buzău. Universitatea Ecologică a fost clasată în categoria Universităților Centrate pe Educație (categoria a III-a). Mai multe programe universitare au fost încadrate în „categoria E”, ultima.

În 2010, facultatea a fost acuzată că a emis diplome false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri