Procurorii turci au deschis un dosar de punere sub acuzare a revistei franțuzești Charlie Hebdo, pentru publicarea caricaturii considerate jignitoare, cu președintele Erdogan înfățișat în lenjerie intimă și ridicând chador-ul unei femei musulmane, anunță Daily Sabah, pe pagina sa de Twitter.

Turcia a anunțat, miercuri, că va lua toate măsurile legale și diplomatice necesare pentru a răspunde la publicarea caricaturii cu Erdogan de către revista satirică Charlie Hebdo, anunță Reuters, care citează Secretariatul pentru Comunicare al guvernului Turciei.

„Lupta noastră cu aceste acțiuni rău intenționate, grosiere și jignitoare va continua cu hotărâre până la final”, au arătat oficialii guveramentali turci, citaţi de Digi24.

Charlie Hebdo a publicat pe pagina sa de Facebook coperta revistei, cu caricatura lui Erdogan, cu comentariul ”Oh, în privat e simpatic”.

Decizia editorilor de la celebra revistă din Franța vine după declarațiile președintelui Emmanuel Macron, care a dat asigurări că vor fi publicate în continuare caricaturi cu profetul Mahomed, în numele libertății de exprimare și al secularismului, foarte puternic în Republica Franceză.

În replică, Erdogan a cerut boicotarea de către musulmani a produselor franțuzești și a chemai la proteste împotriva lui Macron. Astfel de manifestații au fost organizate în Turcia, Iran, Palestina, Bangladeș, Macron fiind numit „Satana” și fiind incendiate fotografiile sale.

134 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =