Caută
Close this search box.

Radu Gavriş se întoarce la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei

radu gavriş

Șeful interimar al Poliției, Eduard Mirițescu, a anulat dispoziția fostului șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, prin care adjunctul Poliției Capitalei, comisarul șef Radu Gavriș, a fost detașat la IPJ Harghita, începând cu 2 octombrie 2020, au declarat pentu G4media.ro surse judiciare.

Pe 30 septembrie 2020, Tribunalul București a suspendat decizia lui Vasilescu privind detașarea lui Gavriș la Harghita. Ar fi urmat procesul privind anularea dispoziției, rămas acum fără obiect.

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita, pe o perioadă de şase luni, a anunţat pe 1 septembrie Poliţia Română, printr-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte să îşi dea demisia din funcție.

Demersul lui Vasilescu a venit în contextul în care polițiștii de la Omoruri din Poliția Capitalei sunt suspectați că au dat presei imaginile de la întâlnirea lui Vasilescu cu liderii clanului Duduianu, noaptea, în biserică, în timpul priveghiului lui Emi Pian.

De altfel, polițiștii de la Omoruri fac obiectul unui dosar penal de la DNA, în care se investighează cum au apărut imaginile în presă.

Radu Gavriş a condus Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. În ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă un pas în spate, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri