Caută
Close this search box.

Radu Tudor o ironizează pe postul Antena 3 pe Gabriela Firea

antena 3

Gabriela Firea a fost luată peste picior chiar la Antena 3, de către Radu Tudor. El l-a avut invitat pe Marius Pieleanu, care a ținut să explice pe un ton foarte nervos că Avangarde-CURS a lucrat profesionist, în ziua alegerilor locale.

Marius Pieleanu a spus cum s-a realizat sondajul exit-poll din ziua alegerilor, în contextul în care Gabriela Firea l-a acuzat că a lucrat de fapt pentru PNL, deși era plătit de PSD. În timp ce Pieleanu prezența date tehnice, Radu Tudor făcea remarci ironice la adresa Gabrielei Firea, însă fără să-i pomenească numele.

„Marius Pieleanu, ești vinovatul de serviciu pentru pierderile unora și altora. Că nu ai dat rezultate potrivit dorințelor”, a comentat Radu Tudor explicațiile lui Pieleanu.

„Vreau să apăr prestigiul multor metodologi, al tinerilor care au muncit la eșantionare. Rezultatul din 27 septembrie nu poate decât să confirme prestigiul nostru, de oameni serioși, care nu se joacă cu cifrele”, a reacționat Pieleanu, cu voce ridicată.

Săptămâna trecută, la Antena 3, Firea l-a acuzat pe Pieleanu că face parte din conspirația care a alungat-o de la Primăria Capitalei.

„Având în vedere diferența foarte mare, în premieră, nejustificată, nemaiîntâlnită… pentru că știți foarte bine, am moderat și eu emisiuni, am organizat dezbateri în alegeri și am prezentat exit-poll-uri și niciodată, dar absolut niciodată, nici în România, nici în Europa, nici în lume nu a fost o diferență atât de mare între un exit-poll și rezultatul anunțat de BEC.

Practic, între cele 10 puncte date ca și diferența între mine și domnul Nicușor Dan, în seara exit-poll-ului, fiind de fapt o fotografie de la ora 19.00, nu noi, ci BEC arată prin numărarea oficială a voturilor că ar fi vorba despre o diferență de doar 4 puncte, care s-ar putea nici aceasta să nu fie reală, pentru că am primit foarte multe informații de la colegii mei de la sectoare și, prin urmare, am decis să verificăm toate copiile proceselor verbale, din toate secțiile din București, unde până în acest moment am găsit extrem de multe inadvertențe”, a declarat Gabriela Firea, la „Sinteza zilei”.

Apoi, Firea a intrat în conflict cu Marius Pieleanu, prezent la „Sinteza zilei”, pe care l-a acuzat că este parte din manipularea care ar fi detronat-o de la Primăria Capitalei. Ea a spus că așteaptă scuze de la CURS-Avangarde, cu care PSD a încheiat un contract pentru exit-poll-ul prezentat la Antena 3.

Dialogul Gabriela Firea – Marius Pieleanu

Gabriela Firea: A fost un exit-poll comandat de PSD. Așteptăm scuze pentru că după exit-poll oamenii noștri au fost demobilizați în toate secțiile de votare, au fost alungați din secții: ”Ați pierdut, plecați, de ce mai stați aici?”.

Marius Pieleanu: În clipa în care BEC va finaliza numărătoarea, veți primi evoluția votului pe minute, dacă vreți și explicațiile științifice.

Gabriela Firea: Atunci cum știați ce se va întâmplă a doua zi?

Marius Pieleanu: Nu știu despre ce vorbiți.

Gabriela Firea: Avem prieteni comuni care mi-au transmis că dumneavoastră știați ce se va întâmplă a doua zi. Eu știam că sunteți sociolog, nu Nostradamus.

Marius Pieleanu: Deci ați auzit de la un prieten…

Gabriela Firea: Unii sunt lângă dumneavoastră, în platou. Nu veți putea…

Marius Pieleanu: Lăsați-ne pe noi să ne ocupăm de explicarea instrumentelor cu care am lucrat.

Gabriela Firea: E bine spus instrumentele, reveniți la realitate. Sunt din altă sferă! Sunt instrumente de manipulare, pe care le-ați primit din alte zone.

Marius Pieleanu: Da, instrumentele sunt sociologice! Așa se cheamă, e o sintagmă consacrată public!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri