Caută
Close this search box.

Raed Arafat: Nu e de dorit ca Jandarmeria să meargă cu bastonul după oameni

raed arafat

Așa cum evoluează lucrurile acum, riscul de a ajunge la indicele 3 pentru Capitală este foarte clar și foarte posibil, a declarat vineri seară, la Digi24, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În momentul în care rata va ajunge la 3, se vor aplica regulile prevăzute pentru această situație în hotărârea de guvern: restaurantele închise, nu mai sunt activități la teatre, la cinematografe, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, nu mai există diferențiere între spațiu aglomerat și spațiu neaglomerat, în toate spațiile masca este obligatorie. Sunt regulile de bază în această situație, când trecem de pragul de 3 la mie și pe care sperăm ca populația să le înțeleagă și să le respecte”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a mai avertizat că nimeni nu-și dorește ca Jandarmeria să meargă cu bastonul după oameni.

Dacă oamenii nu înțeleg de ce se iau măsurile înseamnă că avem o problemă foarte mare în implementarea lor. Nu este de dorit nici să ne trezim că Jandarmeria merge cu bastonul după oameni și de aceea se încearcă să fie un dialog, pentru că nimeni nu vrea să ajungem la alte acțiuni, la alt nivel de confruntare, așa cum s-a ajuns în alte țări”, a subliniat șeful DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri