Caută
Close this search box.

Rafila, PSD: Pe datele de acum, da, s-ar putea organiza alegerile!

alexandru rafila

Medicul Alexandru Rafila, candidat pentru un mandat în Camera Deputaţilor, din partea PSD, la alegerile din 6 decembrie, consideră că, la nivelul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe care România îl înregistrează în prezent, este posibilă organizarea alegerilor parlamentare, turul de scrutin neaducând ”riscuri suplimentare faţă de o activitate obişnuită”.

”Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem, faţă de o activitate obişnuită, cotidiană, nu asta este problema.

Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebi să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice şi lucru ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe”, a afirmat Alexandru Rafila, conform G4Media.

El a invocat adunările publice de după alegerile locale afirmând că, alături de campanie, acestea au un impact asupra sănătăţii publice.

”Avem şi elementul legat de semnificaţia alegerilor, pentru că alegerile sunt un mecanism democratic, care trebuie să determine, să încurajeze oamenii să participe la vot, or asta cred că este principala problemă, hotărârea cetăţenilor de a participa fără temeri, fără reţineri la procesul electoral”, a adăugat Rafila.

Rafila a mai declarat că numărul de îmbolnăviri va continua să crească în perioada următoare şi că măsurile adoptate până în prezent de autorităţile române ”probabil că nu sunt suficiente” pentru că unele dintre ele au fost adoptate târziu.

”Eu cred că această creştere va continua şi singura soluţie – sigur trebuie să mergem în paralel cu această evaluare şi creştere a numărului de paturi, în secţiile obişnuite şi mai ales de terapie intensivă – dar asta nu e o soluţie care să ne ducă la un rezultat. Noi trebuie să revedem foarte rapid cum funcţionează sistemul de sănătate publică care să poată să permită identificarea rapidă a cazurilor, contacţilor, testarea lor şi izolarea lor care să oprească creşterea”, a declarat la TVR Alexandru Rafila.

Întrebat dacă măsurile care au fost adoptat sunt suficiente, Rafila a explicat că, în opinia sa, acestea nu sunt de ajuns.

”Măsurile luate până acum probabil că nu sunt suficiente pentru că, din punctul meu de vedere, anumite măsuri au fost foarte târziu luate, iar sistemul de sănătate publică a fost nefuncţional, în bună parte, începând din luna iunie” a răspuns Rafila.

Acesta a explicat că ”un pachet de măsuri eficiente trebuie să abordeze toate palierele”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 4.724 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 217.216. De asemenea, s-au înregistrat şi 104 de decese – cel mai mare număr de la declanşarea pandemiei – bilanţul fiind de 6.574. În prezent, 824 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri