Lista țărilor europene care impun restricții de circulație pe timpul nopții e tot mai lungă. De astăzi, cehii nu mai au voie să iasă pe stradă de la 21.00 până la 05.00.

Polonia a anunțat un nou record zilnic – aproape 19 mii de cazuri în ultimele 24 de ore.

Experții de la Berlin spun că în 80% din cazuri, tot mai multe înregistrate în Germania, nu s-a putut stabili cum s-au îmbolnăvit pacienții și de la cine au luat virusul.

Cehii pot ieși noaptea din casă doar pentru a merge la serviciu sau pentru a cumpăra medicamente. Duminica, magazinele sunt închise, cu excepția benzinăriilor și a farmaciilor.

„Le dăm angajaţilor o hârtie cu numele, data naşterii şi orele de lucru, ca să poată veni la serviciu noaptea”, povestește patronul unei brutării, potrivit TVR.

În Portugalia, de astăzi e obligatorie masca în aer liber în spații publice. Amenda poate ajunge la 500 de euro.

În Franța, spitalele sunt copleșite. În unele orașe nu mai e nici un loc la terapie intensivă și pacienții COVID sunt transportați în alte orașe. Numai că și transportul în sine e o problemă, pentru că bolnavul trebuie să fie stabilizat înainte. Săptămânile următoare vor fi foarte complicate.

În Elveția, autoritățile atrag atenția că sistemul medical ar putea fi complet depășit în următoarele 10 zile. Elvețienii au ajuns la cifre record de îmbolnăviri și de spitalizări. Personalul este epuizat.

„Am rechemat personalul medical pensionat acum un an, doi, trei, medici, asistente, oameni care ne pot ajuta. Avem mare nevoie, pentru că acum va fi altfel, valul doi e mai mare decât primul, nu ne așteptam”, declară Bertrand Levrat, directorul unui spital din Geneva.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =