Caută
Close this search box.

România, în topul țărilor europene cu cele mai multe victime ale traficului de persoane

Un număr de 5 țări din Europa la numărul de victime ale traficului de persoane, conform unui raport publicat de Comisia Europeană: România, Ungaria, Franța, Olanda și Bulgaria.

Raportul arată că mai mult de 3 sferturi din victime sunt femei, și majoritatea sunt traficate în scopul exploatării sexuale. Se subliniază că acestă tendință a rămas aproape neschimbată, încă de la primele date colectate din 2008.

„Exploatarea sexuală a victimelor traficului de persoane este o formă de violență la adresa femeilor care își are rădăcinile în inegalitatea de gen”, se spune în raport.

Topul țărilor non-europene la numărul de victime traficate menționează Nigeria, China, Ucraina, Moroc și India

Raportul Comisiei Europene a fost publicat săptămâna aceasta, în contextul în care pe 18 Octombrie a fost Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.

Chiar in ziua publicarii raportului Comisiei Europene, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a emis un comunicat de presa cu detalii despre evenimente desfasurate in „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”

„În perioada 12 – 18 octombrie 2020, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania a vizat promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, campania a abordat ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

Prin cele 15 Centre Regionale ale sale, ANITP a desfăşurat la nivel naţional peste 240 de activităţi de informare şi prevenire destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile, totalizând peste 9000 de beneficiari direcți ai mesajului anti-trafic.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri