Caută
Close this search box.

Sărbătoarea Sf.Dimitrie, între restricții și credință: Moaștele au fost așezate în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale

A început sărbătoarea Sfântului Dimitrie. Sfintele sale moaște au fost scoase în procesiune duminică dimineața și au fost așezate spre închinare credincioșilor în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale. A fost delimitat un culoar unic, distanțarea fizică este obligatorie, la fel și buletinul de București. 

Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto Credit: Basilica.ro/Mircea Florescu.
Foto Credit: Basilica.ro/Mircea Florescu.

Programul liturgic continuă cu Acatistul Sfântului Dimitrie, apoi Sfânta Liturghie va fi oficiată, între orele 9-12:30, în altarul de vară din proximitatea Catedralei.

Alături de moaștele Ocrotitorului Bucureștilor, pelerinii pot aduce cinstire și moaștelor Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie.

Reprezentanții Bisericii au delimitat un culoar unic unde credincioșii vor trebui să aștepte până când le va veni rândul să se roage la moaște.

Pe trotuar sunt trasate marcaje care să îi ajute pe enoriași să respecte distanța de 1,5 metri unul față de celălalt. Ba mai mult, s-au pus și anunțuri în acest sens. Din loc în loc sunt și recipienți cu dezinfectant. Iar acestea nu sunt singurele condiții după care se va desfășura în plină pandemie unul dintre cele mai mari pelerinaje de la noi din țară.

Din cauza pandemiei credincioșii vor putea să vină să se roage la moaștele sfântului Dimitrie cel Nou doar trei zile. Acces la pelerinaj vor avea persoanele care au locuință sau reședință în Capitală. Iar de acest lucru se vor asigura jandarmii, care la fel ca la Sf Parascheva de la Iași, le vor verifica buletinele tuturor celor care vin pe Dealul Mitropoliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri