Caută
Close this search box.

Ședință de urgență a CNSU București! Se ia în calcul închiderea tuturor școlilor din Capitală

O ședință de ultim moment a Comitetului pentru Situații de Urgență din București va avea loc în scurt timp. Ședința a fost stabilită după ce a fost trimisă către Prefectură o adresă din partea Inspectoratului Școlar.

Numărul cazurilor de coronavirus din Capitală a crescut extrem de mult în ultima vreme, depășind cu mult pragul de 1.5 infectări la 1000 de locuitori.

De asemenea, tot mai multe unități de învățământ trec în scenariul roșu.

11 școli din Capitală intră în scenariul roșu! Cazurile de COVID la copii au crescut cu peste 22%
Numărul elevilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19 a crescut cu aproape un sfert în ultima săptămână. Sunt deja aproape 2.800 de cazuri noi raportate de la începutul anului școlar. De astăzi, încă 11 școli din București intră în scenariul roșu, printre care și Colegiul ”Tudor Vianu” unde predă ministrul Educației, Monica Anisie.

Îngrijorarea crește atât în rândul părinților, cât și în rândul profesorilor.

Profesorii de la Colegiul Tudor Vianu au fost anunțați încă de ieri că, începând de astăzi, unitatea de învățământ va intra în scenariul roșu. Printre profesorii care își desfășoară orele aici se află și ministrul Educației, Monica Anisie, care predă Limba și literatura română.

De asemenea, alte 10 unități de învățământ din Capitală intră în scenariul roșu. Printre acestea se află liceele Spiru Haret, Cervantes și Emil Racoviță.

La nivel național, în prezent, sunt peste 380 de școli în această situație. Totodată, în a treia săptămână de școală, numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în rândul copiilor și al adolescenților a crescut cu 22% față de prima săptămână din anul școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri