Jucătoarea de tenis Simona Halep (29 de ani / locul 2 WTA) a câștigat procesul cu ANAF și trebuie să primească înapoi 178.364 de lei, după ce a fost executată silit nelegal, anunță Judecătoria Constanța.

Conform calculelor realizate de Forbes, Halep a realizat venituri totale de 10,9 milioane de dolari numai în perioada dintre iunie 2019 şi iunie 2020, cea mai mare parte (6,9 milioane de dolari) fiind reprezentată de premiile câştigate la turneele la care a participat, iar restul de 4 milioane de dolari provenind din contractele de publicitate.

Halep a contestat în luna februarie a acestui an titlul executoriu emis de ANAF, iar acum s-a judecat în primă instanță. Conform Ziua de Constanța, ANAF face apel în următoarele zece zile.

Iată decizia Judecătoriei Constanța: „Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declarației unice – și până la data restituirii integrale”, a hotărât Judecătoria Constanța, conform presei locale.

193 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here