Caută
Close this search box.

Situaţie critică la Spitalul Colentina: “Nu mai sunt locuri libere la ATI”

La Spitalul Colentina e situaţie critică. Medicii infecţionişti avertizează că vor fi multe decese şi deja paturile de la AŢI sunt ocupate aproape în totalitate. Directorul medical de acolo trage un semnal de alarmă. El afirmă că situaţia reală din unitatea pe care o conduce nu e bună deloc.

Mai mult, în aşteptarea eliberării unui loc liber la ATI, starea celor infectaţi cu COVID-19 se înrăutăţeşte de la o oră la alta. Nici măcar pentru copii nu au locuri. Astfel, refuză un număr considerabil de bolnavi. Şi totuşi, Spitalul Colentina e unitate medicală suport COVID-19.

“Nu contează atât de mult numărul de paturi, cât personalul care are grijă de aceşti pacienţi. Avem în prezent 150 de pacienţi internaţi. Și pentru noi, este foarte important, criteriile de internare”, a declarat Victor Cauni, directorul medical al Spitalului Colentina.

Comunicare există 24 din 24, dar toate locurile sunt ocupate instant.

“Noi raportăm în fiecare zi la CNCCI, Comandamentul Central, numărul de paturi libere pe diverse specialităţi. Telefoanele care vin spre spitalul Colentina, prin centrală telefonică, care funcţionează 24 de ore din 24 şi se pot accesa medicii de gardă pe fiecare specialitate”, a adăugat Victor Cauni.

Situaţie gravă în spital

O situaţie de vineri pune pe gânduri pe oricine.

„Vineri am avut un mic incident. Am admis 6 salvari în acelaşi timp venite pentru alte secţii şi de fapt toate aveau nevoie de ATI” a mai spus Victor Cauni.

În prezent, la ATI, la gastroenterologie şi la pneumologie nu mai este nici un loc liber.

„Indiferent de numărul de locuri, dacă pacientul vine cu o patologie mult agravata tot de ATI, în final, are nevoie”, a mai spus Victor Cauni.

Spitalul Colentina se confrunta cu deficit de personal.

“Medici specialişti avem dar nu suficienţi. Mai avem nevoie de circa 6 medici specialişti pentru că avem un spital pavilionar. Iar o secţie ATI, am reuşit cu ajutorul ASSMB-ului să mutăm o nouă linie de gardă, dar fiind spital pavilionar, vă daţi seama că nu se pot plimba medicii noaptea, să fie permanent în pavilioane. Trebuie să avem o gardă pe ATI în fiecare din cele 3 secţii”, a mai spus directorul medical.

În secțiile de ATI din Iași mai sunt libere doar 3 locuri la Spitalul de Neurochirurgie si 2 la Spitalul de Boli Infectioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri