Caută
Close this search box.

SPITALELE NOASTRE MINUNATE: Un copil internat pentru o operație simplă a făcut stop cardiac din cauza medicamentelor

Un adolescent din Pașcani se zbate între viață și moarte, după o operație banală de apendicită. Băiatul ar fi făcut o reacție adversă la medicamentele date de medici înainte de anestezie, relatează presa locală.

Jonathan Pârlea, în vârstă de 14 ani, a fost programat joi pentru o banală OPERAȚIE de apendicită. Medicii i-au anunțat pe părinți, la scurt timp după ce au intrat în sala de operație, că băiatul a suferit un stop cardiorespirator.

Când au văzut că ceea ce se întâmpla lui Jonathan nu mai era de competența lor, medicii l-au resuscitat cardiorespirator și au chemat elicopterul SMURD de la Iași, al cărui echipaj l-a găsit pe tânăr în comă post-resuscitare. Băiatul a fost transferat de urgență la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, în comă. Acum se află internat la secția de Terapie Intensivă în stare extrem de gravă.

Prognosticul medicilor de la Iași este extrem de rezervat, în timp ce la Pașcani se face o anchetă în spital pentru a se stabili motivul pentru care Jonathan a intrat în comă, la scurt timp după ce a intrat direct în secția de Terapie Intensivă, unde a fost intubat și ventilat mecanic. Medicii i-au făcut toate investigațiile necesare și băiatul pare sănătos tun, conform analizelor preliminare.

Băiatul ar fi făcut șoc anafilactic

”Pacientul a fost investigat medical și i s-au recoltat analize în vederea depistării cauzei pentru care a făcut stop cardiorespirator. Testarea va indica dacă este vorba despre un șoc anafilactic. Rezultatul ajunge, din păcate, în 12 zile”, spune dr. Cătălina Ionescu, director medical la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, potrivit bzi.ro.

Există suspiciunea că băiatul ar fi făcut o reacție adversă la medicamentele oferite de medici înainte de anestezie. Familia tânărului este devastată și nu a primit nici până în acest moment un răspuns de la medici. Părinții și întreaga familie a adolescentului din Pașcani se roagă pentru viața lui. Paginile lor de socializare sunt pline cu mesaje către cunoscuți, pe care îi roagă, îndurerați, să fie alături prin rugăciune de cel care până zilele trecute era bucuria vieții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri