Caută
Close this search box.

Statul fără niciun caz de coronavirus. Cum a reușit

coronavirus

Samoa, teritoriu insular cu 55.000 de locuitori, nu a înregistrat niciun caz de coronavirus, după ce guvernul a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile, iar peste 500 de locuitori au rămas blocaţi departe de familiile lor.

Guvernul din Samoa a reușit să evite propagarea virusului închizând frontierele. De asemenea, a dispus suspendarea tuturor zborurilor de la şi către insulă. Măsura se pare că a funcţionat. Teritorul american nu a înregistrat niciun caz de COVID-19. Însă, cu un cost. Peste 500 de oameni au rămas blocaţi departe de familiile lor, potrivit digi24.ro.

O femeie din Samoa de 38 de ani, care, înainte de pandemie, a plecat de pe insulă în California pentru a-şi trata cancerul, nu a mai putut reveni la fetiţa sa.

Veavea spune că pe lângă lupta fizică pe care o are cu boala, acum duce şi o luptă psihică pentru că e singură şi departe de familie.

Samoa este un teritoriu insular, situat în Oceanul Pacific, care are 55.000 de locuitori.

Continentul cu cele mai puține cazuri de coronavirus
Cunoscute pentru faptul că nu au cele mai puternice sisteme de sănătate publică, țările africane au reușit cu toate acestea să implementeze unele dintre cele mai eficiente politici pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, scrie spotmedia.ro.

La o populație de peste 1 miliard de locuitori, Africa are în jur de 1,5 milioane de cazuri de Covid-19, potrivit datelor John Hopkins University, mult mai puține decât cele din Europa, Asia sau America, iar numărul cazurilor noi raportate se află în declin.
De asemenea, continentul negru a raportat în jur de 37.000 de decese provocate de COVID-19, comparativ cu aproximativ 580.000 în America, 230.000 în Europa și 205.000 în Asia.

Deși capacitatea scăzută de testare subminează răspunsul țărilor din Africa la pandemie, nu exisță indicii cu privire la faptul că numărul real al deceselor din cauza Covid-19 ar fi mult mai mare, susține șeful Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Africa.
Mai multe ţări din vestul Africii au folosit experienţa gestionării celei mai grave epidemii de Ebola, din perioada 2013-2016, pentru a preveni răspândirea COVID-19.

In Nigeria, medicii care mergeau în sate pentru a vaccina copiii împotriva poliomielitei au început să educe comunităţile cu privire la noua pandemie.

„Cu o infrastructură spitalicească mai puţin dezvoltată decât în alte părţi ale lumii, forţa continentului stă în politicile sale de sănatate la nivel de comunitate testate cu succes”, potrivit BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri