Caută
Close this search box.

Surse. PSD nu o susţine pe Gabriela Firea, în anularea votului pentru Primăria Capitalei

gabriela firea

Conducerea PSD a decis să o lase pe Gabriela Firea să discute cu avocații săi și să ia singură o decizie, privind contestarea votului de la Primăria Capitalei.

Președintele executiv al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că „doamna Firea, împreună cu avocații, se vor consulta și în cel mai scurt timp vă vor anunța ce decizie au luat”.

Liderii PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au avut astăzi dimineață o discuție cu primarii de sector din PSD, care au candidat și la alegerile locale de duminică și cu Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei.

Surse apropiate discuțiilor, citate de Digi24, susțin că nu s-a luat o decizie în privința unei solicitări de anulare a alegerilor pentru Primăria București, după ce Firea a acuzat fraude electorale și a cerut pe Facebook reluarea alegerilor.

„Noi, în acest moment, avem o cerere de renumărare la Biroul Electoral Sector 1 și, având în vedere imaginile, cerem anularea votului la Sectorul 1. Nu facem nimic pe București, discuția este doar pe Sectorul 1”, susțin sursele citate.

Gabriela Firea intenționa să obțină sprijinul partidului pentru o solicitare de anulare a întregului scrutin din București, după ce miercuri seara scria pe Facebook că alegerile trebuie repetate.

Conform Legii Române, pot fi depuse contestaţii, ori cereri de anulare a alegerilor etc. cel târziu în 24 de ore de la terminarea votului, adică termenul-limită a fost luni seara, la ora 21, deci a fost depăşit:

Organizarea și desfășurarea alegerilor .
CAPITOLUL III art. (3)Cererea de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală se poate face numai de către partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice sau electorale dintre acestea, care au participat la alegeri, precum și de candidații independenți. Cererea se depune la Biroul Electoral Central în termen de cel mult 24 de ore de la încheierea votării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri