Caută
Close this search box.

Tătaru: În ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19

legea carantinei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, din evaluările autorităţilor, în ultima săptămână s-au înregistrat ”în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani” şi care au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, dacă să ne aşteptăm să ajungem la 3.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

“Nu ne aşteptăm să ajungem la 3.000 de infectări pe zi. Am avut o lună destul de grea, cu numeroase reveniri la normalitate: deschiderea restaurantelor, redeschiderea cinematografelor, revenirea din concedii, începerea şcolii, campania electorală, alegeri locale. Iar toate aceste activităţi au în spatele lor nişte ordine de ministru care prevăd nişte norme de aplicare în vederea funcţionării acestor activităţi. Faptul că nu se respectă acele norme, avem o transmitere în comunitate şi avem în acelaşi timp şi o creştere a numărului de cazuri noi. Noi gestionăm această lună. Sunt cele două săptămâni de când a început şcoala, campania electorală, aglomeraţii”, a explicat ministrul la Digi24, citat de News.ro.

El a precizat că în ultima săptămână peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

“Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. Vedem că avem cazuri care ajung şi la 2.000 în contextul în care avem persoane de anumită vârstă, iar decesele le vedem ca şi manifestare la cei cu comorbidităţi în general. Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a menţionat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri