Caută
Close this search box.

Teodosie spune că ”e păcat să mergi la o bisercă catolică”. BOR se delimitează de afirmațiile arhiepiscopului

îps teodosie

ÎPS Teodosie a declarat la postul de radio Dobrogea LIVE că „e mare păcat să mergi la o biserică catolică“. BOR se delimitează de afirmațiile lui Teodosie.

Afirmația arhiepiscopul Tomisului într-o emisiune a postului de radio Dobrogea Live a stârnit indignare în rândul catolicilor.

O replică fermă a venit însă direct de la Patriarhia Română. Rugaciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură, a transmis public purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, din nou în opoziție față de ideile exprimate de înaltul ierarh de la Constanța.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pr. Eugen Tănăsescu, spune că este vorba de o neînțelegere.

Dânsul s-a referit la ceea ce spun canoanele ortodoxe şi o decizie a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi anume că nu poate fi posibilă comuniune de rugăciune şi comuniunea euharistică cu cei de alte confesiuni. Din păcate avem de a face cu o gravă şi neînţeleaptă neînţelegere”, a declarat Eugen Tănăsescu.

Unii cercetători din mediul ortodox consideră ca afirmația Inalpreasfințitului Teodosie este nepotrivită dacă ținem seama de ajutorul pe care Biserica Catolică l-a dat comunităților ortodoxe românești din diaspora, potrivit TVR.

Numai în Italia, Biserica Catolică a pus la dispoziția parohiilor ortodoxe românești nu mai puțin de 306 biserici sau spaţii pentru ca acestea să îşi poată desfăşura activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri