Caută
Close this search box.

Traian Ogâgău, primarul care şi-a terorizat fata, condamnat definitiv cu suspendare

traian ogâgău

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi (județul Bistrița – Năsăud), a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj, la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a refuzat să fie testat, pentru a i se determina alcoolemia, în timpul unui control în trafic, chiar în orașul pe care îl conduce.

Minuta instanței

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud.În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă”.

Primarul e obligat totodată să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale), chiar în cadrul primăriei pe care o conduce, potrivit portalului instanței.

Incidentul s-a produs în noiembrie 2016, când Traian Ogâgău s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat să i se pună fiola. În urma unei acțiuni de control în trafic, Ogâgău a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care era primar.

Acesta a refuzat să fie testat cu alcooltestul şi s-a ales cu dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Traian Ogâgău a intrat în atenția publică după ce un video în care acesta își umilește fiica minoră, ținând-o la perete, în genunchi, dezbrăcată și cu mâinile ridicate, a fost dat publicității.

În filmare se vede și se aude cum fetița repetă mecanic, printre lacrimi, ceea ce-i cere tatăl:

„Nu mai sunt obraznică. Nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta” etc. În același timp, tatăl îi cere să nu-și lipească mâinile de perete.

Ogâgău a fost exclus din PNL după apariția videoclipului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri