Caută
Close this search box.

Trei cadre medicale ucise de coronavirus în 24 de ore

Trei asistente medicale, de la spitalele din Slatina și Balș și de la Ambulanța Arad, au murit în ultimele 24 de ore, după ce au fost confirmate cu Covid-19, a anunțat marți Federația Solidaritatea Sanitară.

„În doar 24 ore, din nefericire, trei colege au pierdut lupta cu Covid-19 după ce, la rândul lor, au îngrijit și salvat zeci de pacienți de această boală”, a transmis federația.

Potrivit acesteia, este vorba de o asistentă medicală de 48 de ani de la Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, care a murit marți, de o altă asistentă de 47 de ani de la Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș și de o asistentă de 48 de ani de la substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, ambele decedate luni.

„Sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

Conform acestuia, 6.652 de salariați din sănătate au fost confirmați până acum cu Covid, iar în rândul angajaților au fost înregistrate 42 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri