Caută
Close this search box.

Trump deține un cont într-o bancă din China

Președintele Statelor Unite duce un război comercial și diplomatic cu China, susținând că este singurul apărător adevărat al intereselor americane împotriva gigantului asiatic.

Președintele american are un cont bancar în China, unde a încercat ani de zile să facă afaceri, în timp ce se pozează ca un adevărat adversar al Beijingului, spre deosebire de, a spus el, de rivalul său democrat Joe Biden, afirmă New York Times.

Cotitianul american susține că Donald Trump a menținut biroul, pe care l-a deschis în China înainte de a fi ales ca președinte al SUA, pe tot parcursul mandatului său prezidențial și a încercat un parteneriat cu o companie majoră chineză controlată de stat.

Președintele Donald Trump a menținut, de asemenea, un cont bancar în China, până acum necunoscut și controlat de una dintre companiile sale, Trump International Hotels Management, potrivit unei analize a declarațiilor sale fiscale, consultate de New York Times.

Potrivit uneia din astfel de declarații, compania a plătit în China 188.561 taxe de dolari, în timp ce se zbătea între 2013 și 2015 pentru a obține acorduri de licență comercială.

Avocatul lui Trump, Alan Garten, a declarat că această companie „și-a deschis un cont la o bancă chineză, care are birouri în Statele Unite, pentru a-și plăti taxele”.

„Niciun acord, tranzacție sau altă activitate comercială nu s-au concretizat și, din 2015, acest cont a rămas inactiv”, a spus Garten, citat de New York Times

Donald Trump a început un război comercial și diplomatic cu China, afirmând că este singurul adevărat apărător al intereselor americane împotriva gigantului chinez, spre deosebire de Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, spune liderul de la Casa Albă, scrie AFP.

Legat de mass-media, președintele Trump a numit ziariștii de la CNN „idioți ticăloși” pentru faptul că vorbesc în continuu numai despre coronavirus și a afirmat că scopul postului TV este să „descurajeze lumea să iasă la vot”.

„Și știți de ce? Încearcă să-i descurajeze pe toți să voteze. Dar oamenii s-au prins și nu vă mai cred, CNN, idioți ticăloși („dumb bastards”) ce sunteți!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri