Caută
Close this search box.

Trump începe să recupereze spectaculos diferența față de Joe Biden

Cu o săptămână rămasă până în ziua alegerilor, doi realizatori de sondaje care au prognozat cu exactitate victoria surpriză a președintelui Trump în 2016 s-au alăturat emisiunii Fox News „Hannity” pentru o perspectivă asupra stării alegerilor din 2020. Ce au prezis cei doi poate reprezenta o mare surpriză.

Președintele InsiderAdvantage, Matt Towery, i-a spus lui Sean Hannity că Donald Trump se va descurca „foarte bine” în Florida, în timp ce „Midwestul va fi problematic pentru Președinte, dar cred că îl poate câștiga”. „Trebuie să ne amintim un lucru”, a adăugat Towery. „Donald Trump este cel mai dinamic candidat la președinție din viața mea. Nu am văzut niciodată așa ceva.”

„Mergând în persoană în toate locurile, făcând mitinguri și atrăgând oamenii, în special în zonele semi-rurale și rurale în care trebuie să acumuleze voturi, va recâștiga atenția oamenilor, care vor vota într-un număr mare cu Donald Trump în Noaptea Alegerilor. Nu cred că actualele sondaje indică corect acest lucru.”, a mai spus acesta.

La rândul său, Trafalgar Group, prin liderul analiștilor Robert Cahaly, a fost de acord cu că votul în Carolina de Nord va fi probabil „foarte strâns”, în timp ce sondajele din din Michigan, Pennsylvania și Wisconsin indică rezultate „foarte apropiate” față de Joe Biden și „marja de eroare este foarte strânsă”. Cahaly a adăugat că este „foarte îngrijorat de frauda electorală, în special în Pennsylvania”.

O medie a sondajelor RealClearPolitics arată că Joe Biden are un avans la nivel național de 7,1% față de Donald Trump.
Grupul Trafalgar, cu sediul în Georgia, a atras atenția națională în 2016 fiind unul dintre puținele sondaje care îl arătau pe Trump conducând în Pennsylvania, Florida și Michigan în ajunul votului. Trump a măturat toate cele trei state pe drumul către victoria sa uimitoare asupra lui Hillary Clinton. „Văd unele schimbări”, a spus Towery, care a explicat că vede că „alegătorii mai în vârstă” nu sunt la fel de „entuziaști pentru președinte”, dar încep să se strângă în jurul lui.

Towery a mai spus că sondajul său a arătat o schimbare către Președinte de la a doua și ultima dezbatere de săptămâna trecută cu candidatul democrat Joe Biden.
„În ultima săptămână, în Pennsylvania, de exemplu, vedem alegători mai tineri care vin să-l voteze pe președintele Trump”, a spus Towery.

„Am pus o întrebare despre cum se simt în legătură cu un lockdown din cauza COVID”, a adăugat el, subliniind că în ultima dezbatere, „Joe Biden a vorbit despre o iarnă întunecată spre care ne îndreptam”. „Și apoi, în ultimele cinci sau șase zile de la această dezbatere, am început să văd această schimbare în rândul alegătorilor mai tineri”, a spus Towery, care a precizat că alegătorii la care se referea aveau vârste cuprinse între 30 și 44 de ani.

„Încep să văd această schimbare și cred cu adevărat că are ceva de-a face cu dihotomia dintre ceea ce spune Trump, și anume vom menține această țară deschisă și în mișcare și ceea ce afirmă Biden făcând aluzie la faptul că am putea avea un alt lockdown”, a explicat el. „Cred că asta are un efect real și vedem schimbarea voturilor pe baza acestui fapt.”

El a mai spus că comentariul lui Biden că intenționează să închidă industria petrolieră a fost „o greșeală uriașă” în ultima dezbatere și ar putea avea impact asupra rezultatului din Pennsylvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri